Notes de premsa, circulars i avisos

En aquesta dreçera trobareu de forma actualitzada els links o els documents detallats en relació a informacions rellevants o avisos que la Xarxa com a conjunt d'entitats redacta:

 

Activitats d’Estiu a les entitats del Consell de l’Esplai

Tret de sortida a les activitats d’estiu d’aquest 2024 a tots els barris de la ciutat
 

El darrer 25 de juny van començar moltes de les activitats d’estiu a la ciutat i, amb elles, la voràgine de la gestió de milers d’infants, famílies, educadores i centres que no tanquen durant les vacances. Parlem de més de 25.000 infants i joves a la ciutat que acudiran a algun casal, centre obert, colònia, campament, camp de treball, voluntariat, taller, curs i d’altres, que seran espais de protecció a les seves vides.
El Consell de l’Esplai de l’Hospitalet, també anomenada Xarxa d’Entitats de Lleure i Acció Social de l’Hospitalet, està formada per onze entitats amb un balanç social de curs de més de 6.500 infants, joves i famílies com a beneficiaris directes i més de 15.000 d’indirectes a les activitats que estan sota el paraigües de la Xarxa.

Tots els centres que conformen el Consell de l’Esplai estan desenvolupant amb l’inici del mes de juliol les activitats per a aquest estiu 2024, desitjant que sigui igual o més satisfactori que els anteriors, oferint tallers i dinàmiques adaptades a les etapes evolutives dels infants i joves assistents. Per això, les entitats han estat atenent incripcions durant gairebé tres mesos, duplcant o tripicant -en alguns casos- les seves plantilles, preparant les programacions d’activitats per als mesos de juliol i agost, i exprimint els seus pressupostos per a no deixar ningú fora.

Les activitats d’estiu són impresincibles per a tancar un curs i començar-ne un altre sense perdre l’oportunitat de seguir aprenent i guadint de ser infants. Per aquest motiu, i com ja venim fent des de fa dos anys, el Consell va celebrar el dia 18 de juny la festa de cloenda de curs dels Espais Familiars de la ciutat a l’Esplai Florida, on 50 famílies i els seus infants van gaudir d’espais de jocs, berenar i actuació musical.
I com no pot ser d’una altra manera, com tots els anys, ha arribat la Festa d’Estiu – Cloenda de Curs, que s'ha celebrat el dia 11 de juliol de 10 a 13h al Parc de Can Boixeres, on els infants i joves han gaudit d’activitats esportives i musicals pensades per a ells i elles, tot coneixent altres infants de les entitats de la ciutat.

La previsió de participants era de 1500 infants, joves i educadors/es, així com de representats dels equips directius de les entitats que formen el Consell, i hem arribat a aquesta xifra! Hem comptat, també, amb la visita de l’alcalde de la ciutat, en David Quirós; la regidora de Drets Socials, Laura Garcia; i la regidora de Joventut, Olga Gómez, amb qui hem tingut una conversa distesa i hem pogut reconèixer, de nou, la feina que desenvolupen les entitats de lleure educatiu i acció social de la nostra ciutat.


Seguim presents a la ciutat com des de fa més de 45 anys, amb un projecte col·lectiu per construir un futur amb ulls d’infant a l’Hospitalet del Llobregat.