Notes de premsa, circulars i avisos

En aquesta dreçera trobareu de forma actualitzada els links o els documents detallats en relació a informacions rellevants o avisos que la Xarxa com a conjunt d'entitats redacta.
 

Acte de Reconeixement al Lleure i a l’Acció Social a l’Hospitalet

L’Ajuntament i les entitats de lleure de la ciutat signen l’acord marc de col·laboració en reconeixement a la feina feta amb infants, joves i famílies de la ciutat

 
Les entitats de lleure educatiu i d’Acció social que formen el Consell de l’Esplai van signar el darrer 23 de febrer de 2023 l’acord marc de col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. I no només l’ha signat el Consell, sinó que la resta d’entitats de lleure de la ciutat s’han unit a aquesta signatura fent palesa la importancia del lleure a la ciutat i com de necessari era signar aquest acord per als propers anys.

L’acord estableix una aliança permanent entre les entitats de lleure de la ciutat i l’Ajuntament per impulsar plegats activitats socials i cíviques als diferents districtes de la ciutat. També preveu la construcció d’una comissió de seguiment per compartir mirades, informaciño i objectius per optimitzar recursos i abordar els nous reptes de ciutat. Aquest és el reconeixement que porten demanant les entitats de lleure i acció social a la feina que es desenvolupa any rere any i que contribueix a l’atenció global dels infants i joves, dotant-los s’espais segurs i en igualtat d’oportunitats.

Com bé va dir el President del Consell de l’Esplai, Felipe Campos, “el futur de la ciutat de l’Hospitalet s’escriu amb els esplais i és de rigor reconèixer que l’estiu del 2020 vam sortir a fer activitats -amb el suport de l’Ajuntament- per a infants i joves per què tinguessiu un estiu després del confinament”. La signatura d’aquest acord no és més que la reivindicació de la dignificació de la feina que es fa des del lleure, sovint titllada de banal o secundària quan té un valor incalculable a la vida dels infants, joves i famílies de la ciutat.

L’Auditori Barradas, que va acollir l’acte, estava de gom a gom d’educadores, tècniques, directius i directives d’entitats que són model a i de la ciutat, que segons la pròpia alcaldesa de la ciutat, Núria Marin, és la ciutat dels esplais. Compromís, autogestió, companyerisme, amor, solidaritat, respecte, coeducació, natura, justícia i moltes més van ser les paraules que els i les educadores van recollir ens els seus discursos, tots ells basats en la convicció d’un món possible amb el suport del lleure.

 

 
El Consell de l’Esplai de l’Hospitalet, també anomenada Xarxa d’Entitats de Lleure i Acció Social de l’Hospitalet, està formada per onze entitats amb un balanç social de curs de més de 6.500 infants, joves i famílies com a beneficiaris directes i més de 15.000 d’indirectes a les activitats que estan sota el paraigües de la Xarxa.