Notes de premsa, circulars i avisos

En aquesta dreçera trobareu de forma actualitzada els links o els documents detallats en relació a informacions rellevants o avisos que la Xarxa com a conjunt d'entitats redacta.

NOTA DE PREMSA EN RELACIÓ AL DESCONFINAMENT ENVERS EL COVID19

 

L’Hospitalet de Llobregat, 20 d’abril de 2020

 
 La Xarxa de Centres de Lleure Educatiu i d’Acció Social de L’Hospitalet (CL’H) preparada pel postconfinament: Demana però, més concreció a les Administracions Públiques
 
Les diferents entitats que conformen la Xarxa de Centres de Lleure Educatiu i d’Acció Social de l’Hospitalet no han aturat la seva tasca durant el confinament i segueixen treballant amb més força que abans. Per desgràcia, les desigualtats no han fet més que accelerar-se en aquest període i els infants i joves atesos des dels diferents centres presenten majors problemàtiques que abans. Durant aquest mes, des de la Xarxa s’ha vetllat per conèixer de primera mà la situació que cada entitat ha viscut, tot proporcionant informació i coordinació per a no deixar cap infant ni equip educatiu al marge. Però la incògnita més gran arriba ara, amb les propostes de desconfinament en construcció i amb dubtes respecte les activitats l’estiu.
 
En els darrers dies diverses veus s’han pronunciat recentment sobre com pretenen gestionar, en un període breu de temps, la reincorporació d’infants i joves a les activitats d’estiu. Segons les declaracions emeses a portals com estris.cat, s’ha assegurat que les entitats de lleure  “tenen preparada l'oferta de casals, cases de colònies i camps de treball d'aquest estiu des de fa mesos i s'han posat a disposició de la Generalitat per adaptar-la a l'escenari que calgui un cop les autoritats sanitàries aixequin el confinament i les autoritzin”.
 El darrer divendres en un article al PUNT AVUI, es manifestava la reactivació de “l’Operació Casals d’Estiu” on es posava de manifest la necessitat de potenciar amb les activitats la recuperació emocional i augmentar les mesures de reforç escolar.
 
Davant d’aquesta situació, la Xarxa es reafirma en la voluntat d’oferir casals, colònies, campaments i rutes a totes les nenes i nens de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.
Unes activitats d’estiu que permetin recuperar la relació amb les famílies i els infants després d’aquests temps tan difícils, que permetin el suport emocional i psicològic, que a través de píndoles de reforç i lleure educatiu, permetin als infants i joves dels barris gaudir d’un estiu en igualtat d’oportunitats. Conscients que pal·liar els efectes d’aquest temps serà una tasca àrdua i llarga, la Xarxa d’Entitats de Lleure i Acció Social segueix amb el compromís imparable d’aconseguir que cap infant es quedi sense l’oportunitat de viure aquestes experiències tan enriquidores i necessàries a través dels esplais, agrupaments i entitats d’acció social de la ciutat.
 
 
El postconfiament serà, sense dubte, un repte per a totes i tots i en aquest sentit treballarem per a enfortir les aliances públic privades, que ens permetin garantir els recursos econòmics a les nostres entitats per a proporcionar ajuts i les beques als infants i joves amb major dificultats socioeconòmiques i emocionals.
 
Ara més que mai, enfortim els nostres lligams dins la Xarxa per estar presents als barris de la nostra ciutat i no allunyar-nos dels infants, joves i famílies, treballant per a la reincorporació d’aquests en les activitats d’estiu amb la major igualtat possible i ens posem novament al servei de l’Ajuntament de L’Hospitalet per a construir una estratègia conjunta. Crear un projecte integral per a aquest estiu subjecte a les indicacions de les autoritats sanitàries un cop aixecat el confinament i en què s’autoritzin les activitats esmentades.
 
 
Actualment, El Consell de L’Hospitalet està format per deu entitats amb un balanç social de més de 6.000 infants i joves com a beneficiaris directes i més de 15.000 d’indirectes a les activitats que estan sota el paraigües de la Xarxa.
 
La Xarxa d’Entitats de Lleure i Acció Social de l’Hospitalet és una entitat present i activa en els espais claus de la ciutat com ara l’Espai de Ciutadania, l’Observatori de la Infància de LH, el Pla Educatiu d’Entorn o el Consell de Ciutat amb representació a la Permanent... amb prop de 40 anys des de la seva fundació, amb un projecte col·lectiu per construir un futur amb ulls d’infant a L’Hospitalet i poder contribuir a reduir la bretxa social que ha sorgit a causa del confinament.
 

 

Signen aquesta nota de premsa tots els centres de la Xarxa:
 
Agrupament Escolta Lola Angalda
Associació Centre d’Esplai Xixell
Associació Educativa Itaca
Associació JAPI
Associació LaFlorida, Acció Socioeducativa i d’Esplai
Casal d’Infants i Joves Quico Sabaté – Fundació Josep Carol
Centre Educatiu Esclat
Club Infantil i Juvenil Sanfeliu – Sant Ildefons
Cooperativa AEMA
Fundació La Vinya

 
 
Per a més informació respecte el COV19, truqueu al 061 Salut Respon o consulteu les pàgines oficials http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/  i http://www.l-h.cat/webs/especials/coronavirus/inici.aspx

Per més informació i declaracions  
Felipe Campos i Rubio | 
President de la Xarxa d’Entitats de Lleure i Acció Social