La nostra història

L’any 1976 es creà la coordinadora d’esplais i agrupaments de la ciutat de L’Hospitalet per treballar conjuntament el lleure a la ciutat. La tasca realitzada per la coordinadora d’esplais, donà pas, l’any 1984, a la creació del Consell de la Joventut i l’Esplai de L’Hospitalet.
 
Al llarg de la seva història, el Consell es va convertir en una entitat important de la nostra ciutat, aplegant a un nombre important d’entitats juvenils i de lleure de la ciutat. A més a més del treball en xarxa amb les entitats que el formaven, va impulsar i organitzar activitats de caràcter general a la ciutat com van ser el Firajoc, la Festa del Drac, les 12 hores de contes i la Fira d’hivern de les escoles.

Un dels objectius més importants del Consell és la interlocució amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, en nom i representació de les seves entitats. Fruit d’aquesta feina, l’any 1993 se signa el primer acord marc amb l’Ajuntament de la ciutat, contemplant en el mapa els esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, i uns criteris econòmics per a recolzar la tasca dels centres i facilitar la participació dels infants i joves de la ciutat.
Aquest acord va ser un referent per a altres ciutats i pel conjunt de Catalunya i va significar un punt d’inflexió molt important per les entitats, ja que van donar un salt qualitatiu en els equipaments i en la consolidació dels equips de les entitats.
 
L’any 2014 el Consell de l’Esplai inicia un procés de reflexió estratègic per actualitzar la seva missió que dona lloc a l’enfortiment de la línia estratègica del lleure però també de l’acció social.
En aquest sentit es presenta una nova imatge corporativa, una redefinició dels objectius i la incorporació de noves entitats de la ciutat, que donen pas al que coneixem avui dia com la Xarxa d’Entitats de Lleure Educatiu i Acció Social, El Consell de l'Esplai de L’Hospitalet.
 

 

Volem agrair a totes les persones que han format part d’aquest projecte col·lectiu i referent a la ciutat de L’Hospitalet, el seu erforç al llarg de més de 40 anys. Un especial reconeixement als presidents i presidentes que han fet possible, en cada generació, el lideratge per fer front als grans reptes com a societat. Sempre al servei del lleure, la infància i la Joventut a la nostra ciutat.
 

Marcelí Joan
Ladislau Girona
Pep Vallecillos
Pepe Castro
Merche Garcia
Antonia López
Nani Valero
Almudena Fernandez
Felipe Campos

Passat, present i futur de la tasca del Consell de l'Esplai