Observatori de la Infància d'Hospitalet


L'Observatori de la Infància de l'Hospitalet (OIH) és una iniciativa promoguda pel Consell de l'Esplai el qual, en aliança amb altres entitats d'Hospitalet del Llobregat, genera esperit de debat, anàlisi i incidència política en la millora de la realitat infantil i juvenil de la ciutat.

La missió del OIH és contribuir a la millora de la qualitat de vida i el respecte dels drets de la infància i l’adolescència.
L’organisme, doncs, neix amb voluntat de servei i utilitat per a institucions públiques, entitats socials, món educatiu, famílies i ciutadania en general. Vol combinar la observació i anàlisi amb la producció de continguts i el debat públic.

L'organisme té tres funcions clau:

  • Generar coneixement objectiu i independent de la situació de la infància a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.
  • Fonamentar propostes socials i polítiques en relació a la infància.
  • Avaluar polítiques sobre infància i adolescència

L’enfocament de l’observatori és global i inclusiu, de manera que observem la situació de la infància/adolescència de la ciutat en la seva globalitat, no sols la que està en risc. L'observatori no està centrat exclusivament en les carències o problemes, sinó que detecta casos i factors d’èxit; i té un enfocament proactiu, que aporta propostes fonamentades de millora o de correcció.
L’Observatori de la Infància de l’Hospitalet és una iniciativa social impulsada per entitats cíviques i educatives.

Entitats promotores

Consell de l’Esplai de L’Hospitalet
Creu Roja de L’Hospitalet
El Casalet
Centre d’Estudis de L’Hospitalet
Tres Quarts per Cinc Quarts

 

Les entitats promotores formen el Consell Rector, que té la responsabilitat de marcar la direcció i estratègia de l’Observatori.

Materials i accions que desenvolupa l'OIH:

  1. Informes periòdics - Informe anual sobre l’estat de la Infància a L’Hospitalet. Situació, tendències, impacte de les polítiques públiques, conclusions i recomanacions.​
  2. Informes puntuals - Estudis sobre temes específics, com per exemple: usos del temps lliure, salut, itineraris formatius, situacions de risc…
  3. Avaluació de polítiques públiques - Avaluació d’impacte de les polítiques de infància, elaboració de propostes, seguiment de l’aplicació de les mateixes.
  4. Dossier de premsa - Recull de notícies, principalment locals i comarcals, sobre infància i adolescència. Alerta sobre situacions de risc. Notícies procedents de mitjans o de la xarxa d’observadors de proximitat.
  5. Debats - Organització de debats entorn els temes dels informes o d’altres que puguin interessar sobre infància i adolescència

Dades de contacte:

 607 721 116 

mail observatori@infancialh.cat

 https://infancialh.cat/